Вилино – Винка Саздова

  • Наличен

  • 0 Ревюта

Цена:

13.00 лв.

SKU#: mbZ17726Si

Продавано от

Книги за всички
Доверен партньор на

Автор: Винка Саздова
ISBN: 978-619-161-247-5
Брой страници: 256
Издателство: Персей

Сърцето помни, не умът. Онова, което е докоснало сърцето, остава живо завинаги. Ценността на живота е в малките неща, на пръв поглед обикновени, а толкова скъпоценни.
Съвременен роман, но пълен с източна мъдрост, богат на психологизъм и усещащ сеизмичните трепети на душата. Но и роман терапия: светлата и изпълнена с жизнелюбие Вили от идиличното Вилино срещу отчуждението и страстите в големия град. 
Сблъсък между повика на свободата и страха от нея, обричащ на доброволно робство в „безопасните“ води на брака. Видан - Огнена - Тони: семеен триъгълник от двама отчуждени съпрузи и техния син. История за това как близки хора влизат в омагьосания кръг да се нараняват един друг. 
Едно разбито семейство с талантлив син, но изправен пред сериозни проблеми, и една жена, живееща пълноценно, макар и загубила съпруга си. На практика между тях няма нищо общо. Мъжът обаче среща чуждата жена, която се опитва да го върне към живота, а майката и синът се опитват да възродят най-светите роднински връзки. Ще успеят ли? Един роман за търсенето на човека и човешкото в себе си. И за красотата на живота.
Сюжетът и героите във „Вилино“ са художествена фикция, но Вили и нейната кафетерия са реални. Това е най-популярното кафене в Ловеч, Iron Fe-26, до прочутия Покрит мост. Там действително може да опитате най-вкусните белгийски вафли не само в България, но и на Балканите. По време на гостуване в Ловеч, придружавайки приятелката си Ягода Михайловска-Георгиева по време на литературното ѝ турне в България, Винка Саздова е толкова впечатлена от кафенето и от личната история на Вили, че ги вплита в сюжета на романа, който пише тогава. Така се ражда „Вилино“, по страниците на който се усеща атмосферата на красивия български град.
Винка Саздова два пъти е обявявана за най-четения автор в Северна Македония.


Безплатна доставка при поръчка над 45 лв.

Методи на доставка

  • Спиди (до офис) - 4.1 лв.

  • Спиди (до адрес) - 7.7 лв.

Оценки и ревюта

0.0

Няма намерени ревюта


Към ревю


Към коментар