Отело, мавърът от Валона – Бен Блуши

  • Наличен

  • 0 Ревюта

Цена:

15.00 лв.

SKU#: qhnHjQ7dP2

Продавано от

Книги за всички
Доверен партньор на

Автор: Бен Блуши
ISBN: 978-619-235-016-1
Брой страници: 384
Издателство: Светлана Янчева – Изида


Действието се развива през XIV в., повече от 200 години преди прочутата Шекспирова трагедия, в два големи града по онова време: Венеция и Валона. Венецианската република е могъща, а Валона е изправена пред заплахата на турските нашественици. 
Отело е купен като роб от богатия венецианец Албано Контарини. Младежът става другар в игрите на по-малката му дъщеря Дездемона и израства заедно с нея. Възмъжавайки, чувствата му се променят, но той си дава сметка за дълбоката любов, която изпитва към нея, едва след като биват разделени. Отело е принуден да прекара много години в размирната Валона, като само надеждата да види отново Дездемона и да Ѝ се признае в любов му дава сили да живее. Шекспировите герои Отело, Дездемона, Яго и Касио преплитат съдбите си с тези на доктор Стефан Гика, който е обсебен от желанието да намери лек за всички болести, дори и посредством неморални действия, смелото момче Андреа, който се превръща в истински герой за Валона в битките срещу турците, и турския нашественик Хамит, който иска да създаде една нова и по-добра Валона. 
Колко силни са човешките предразсъдъци към цвета на кожата или произхода? Неизбежен ли е културният конфликт между Запада и Изтока? Можеш ли да бъдеш приет в определена общност заради вътрешните си качества, а не заради външните белези? Каква е цената на човешкия живот?
Но над всичко стои Любовта, по-силна от ревността, предателството и страданието. Дори когато личните отношения пречат на държавните интереси. 
Романът е отличен с Наградата за литература на Европейския съюз.Безплатна доставка при поръчка над 45 лв.

Методи на доставка

  • Спиди (до офис) - 4.1 лв.

  • Спиди (до адрес) - 7.7 лв.

Оценки и ревюта

0.0

Няма намерени ревюта


Към ревю


Към коментар