Медичите: кръстниците на Ренесанса – Пол Стратърн

  • Наличен

  • 0 Ревюта

Цена:

16.99 лв.

SKU#: HEfgxx4h7C

Продавано от

Книги за всички
Доверен партньор на

Автор: Пол Стратърн
ISBN: 978-954-9420-46-3
Брой страници: 480
Издателство: Персей

Медичите са могъщ флорентински род, дал на Европа папи и кралици, меценати и престъпници. Неговата история е изпълнена с възходи и падения, с коварство и кръв, с предателства и победи.
Банка „Медичи” е най-успешната и уважавана финансова институция в ренесансова Европа. Но скоро Медичите решават, че имат нужда и от политическа власт. В продължение на три века управляват родната си Флоренция. Двама представители на рода стават папи (Лъв Х и Климент VII) и от върха в католическия свят разпростират влиянието на Медичите в цяла Европа. Когато през 1533 г. четиринадесетгодишната Катерина де Медичи се омъжва за Анри дьо Валоа, никой не предполага бляскавото бъдеще, което я очаква – съпруга на крал (Анри ІІ) и майка на още трима (Франсоа ІІ, Шарл ІХ и Анри ІІІ). Благодарение на властния си характер почти тридесет години на практика тя е истинският владетел на Франция.
Начело на властта в ренесансова Европа, Медичите познават най-големите падения в морален и политически план, но под тяхната опека развиват таланта си гении като Донатело, Ботичели, Микеланджело, Леонардо, Рафаело, Рубенс и Веласкес, насърчавани и предразполагани от владетели като Лоренцо Великолепни и кралица Мария де Медичи.


Безплатна доставка при поръчка над 45 лв.

Методи на доставка

  • Спиди (до офис) - 4.1 лв.

  • Спиди (до адрес) - 7.7 лв.

Оценки и ревюта

0.0

Няма намерени ревюта


Към ревю


Към коментар