Голямата война – Александър Гаталица

  • Наличен

  • 0 Ревюта

Цена:

20.00 лв.

SKU#: VUSg0fy5Tp

Продавано от

Книги за всички
Доверен партньор на

Автор: Александър Гаталица
ISBN: 978-619-235-015-4
Брой страници: 576
Издателство: Светлана Янчева – Изида

Историята на Първата световна война, но разказана по един нетрадиционен начин. Разказ за петте години на войната, от покушението срещу австрийския престолонаследник Франц Фердинанд и неговата съпруга до самия ѝ край през 1918 г., през погледа на всички страни, участващи в нея. Редом с последния руски император Николай II, сръбския крал Петър I Караджорджевич, Ленин, Хитлер, поета Аполинер и други исторически личности са обикновени, непознати, „малки“ хора. Техните съдби се преплитат по чудноват и понякога дори свръхестествен начин, необясним за ограничените човешки възприятия. Всъщност главният герой е войната, която преобръща живота и той вече никога не е същият както преди.
Следвайки идеята, че всяка история е конструкция, а не реконструкция, интерпретация, а не абсолютна истина, само разказ за онова, което вярваме, че се е случило, авторът преплита документалното с митологичното, историята с фикцията. Романът се люшка между класическия и постмодерния стил, а свободата на изказа го доближава до магичес­кия реализъм.
В Голямата война умира преди всичко Човекът, без оглед на неговата национална или верска принадлежност, а като последица от неговата смърт постепенно загива и цялата човешка цивилизация.


Безплатна доставка при поръчка над 45 лв.

Методи на доставка

  • Спиди (до офис) - 4.1 лв.

  • Спиди (до адрес) - 7.7 лв.

Оценки и ревюта

0.0

Няма намерени ревюта


Към ревю


Към коментар