Доплер – Ерлен Лу

  • Наличен

  • 0 Ревюта

Цена:

10.00 лв.

SKU#: MBV1458c6v

Продавано от

Книги за всички
Доверен партньор на

Автор: Ерлен Лу
ISBN: 978-619-249-021-8
Брой страници: 160
Издателство: КВЦ

Презадоволеното ни модерно общество никога досега не е било подлагано на такава иронична критика, както в романа „Доплер“ на норвежкия писател Ерлен Лу, който придоби международна известност с не по-малко свежия си и ироничен роман „Наивно. Супер“. Ерлен Лу те кара да се смееш и да се забавляваш с глупостта и образцовата правилност, но и сериозно да се замислиш върху живота си и как трябва да го изживееш.

Цял живот Андреас Доплер се е стремял към идеалност – бил е отличен ученик и студент, създал е перфектно семейство и има престижна високоплатена работа. Истински отличник  в живота. 

Но след смъртта на баща си и падане от колело Доплер взима странно решение – да заживее усамотено на палатка в гората, непосредствено до града, далеч от всички и всичко. Това е неговото бягство от действителността – от хората, които не харесва, но му се налага да общува с тях, от малоумните реклами и затъпяващите анимационни филмчета, от осигурения и презадоволен начин на живот.

Животът сред природата се оказва като спасителен бряг за него. Гладът обаче го принуждава да убие женски лос. Останало без майка, малкото лосче, което я придружава, „се залепва“ за него и се превръща в най-добрия му приятел. 
С него Доплер води постоянен монолог, разсъждава философски за живота и смъртта, за състоянието на обществото и променените ценности. Прекрасна ситуация, защото животното не умее да говори, но с него Доплер може да сподели всичко. 

Неочаквано блаженството му като отшелник е нарушено от… последователи.


Безплатна доставка при поръчка над 45 лв.

Методи на доставка

  • Спиди (до офис) - 4.1 лв.

  • Спиди (до адрес) - 7.7 лв.

Оценки и ревюта

0.0

Няма намерени ревюта


Към ревю


Към коментар