Туне Глимердал – Мария Пар

  • Наличен

  • 0 Ревюта

Цена:

10.00 лв.

SKU#: 8zWmg1bFTV

Продавано от

Книги за всички
Доверен партньор на

Автор: Мария Пар
ISBN: 978-619-704-023-4
Брой страници: 256
Издателство: Светлана Янчева – Изида

Туне Глимердал е голяма лудетина. Има обаче един проблем – в местния къмпинг е забранено за деца. Докато изпробва нов модел шейна, създаден от любимия й старец Гюнвал, Туне се забърква в каша със собственика на къмпинга. И приключенията могат да започнат...
Туне страда от факта, че е единствено дете в селцето, където живее. Има обаче щастието да е най-добрата приятелка на Гюнвал, който е и неин кръстник. Двамата са добър отбор – създават шейни, свирят и пеят, с една дума – забавляват се. Поне докато дядото не се наранява тежко, прибирайки в кошарата непослушен овен. Когато влиза в болница, всичко се променя. Наяве излизат тайни, крити три десетилетия. Уплашен за живота си, Гюнвал приписва своята ферма на дъщеря си Хайди. Проблемът е, че Туне никога не е чувала за съществуването й.
„Туне Глимердал” е книга за това, че хората са щастливи, когато са заедно и нямат тайни един от друг. Мария Пар ни предлага четиво, което ни подсеща как простите решения са винаги най-ефективни. А простичко разсъждават най-вече децата.
Авторката, наричана от критиката "новата Астрид Линдгрен" получава за „Туне Глимердал” най-голямата национална литературна награда в Норвегия - „Браги”, в категория „Детска литература”. Удостоена е и с наградите за детска литература в Германия и Франция.
Илюстрирана от Осхил Иргенс, книгата се превръща в прекрасно четиво за децата.


Безплатна доставка при поръчка над 45 лв.

Методи на доставка

  • Спиди (до офис) - 4.1 лв.

  • Спиди (до адрес) - 7.7 лв.

Оценки и ревюта

0.0

Няма намерени ревюта


Към ревю


Към коментар